یک کارشناس نجوم گفت: بر روی سطح قمر تیتان رودهایی از متان مایع وجود دارد که نشان دهنده بارش متانی است و در چنین شرایطی احتمال وجود گونههایی از حیات بر روی این قمر کیوان وجود دارد.
عمران مرادی در گفتوگو با خبرنگار سرویس علمی خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: سیاره کیوان (زحل) پنجمین سیاره نزدیک به خورشید و دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی است.
وی با بیان اینکه این سیاره شکافها و حلقههای متعددی دارد، افزود: تاکنون حلقههای A.B.C.D.E در اطراف آن مشاهده شده است.
این کارشناس نجوم با بیان اینکه به طور یقین نمیتوان تعداد این حلقهها را تشخیص داد، گفت: زمانی تصور میشد یک یا دو حلقه بیشتر در اطراف زحل وجود ندارد.
وی با اشاره به شکاف بزرگ در میان حلقههای سیاره کیوان اظهار کرد: این شکاف حلقه کاسینی نامیده میشود که میتوان حتی با تلسکوپهای متوسط آن را مشاهده کرد.
مرادی با بیان اینکه برای سفر به این سیاره ابتدا باید از میان حلقهها گذشت، گفت: قسمت زیاد آسمان زحل را حلقهها پوشاندهاند و آسمان صاف و یکنواخت وجود ندارد.
وی ادامه داد: چون تعداد قمرهای سیاره زحل بسیار بیشتر از زمین است چند ماه هم زمان در آسمان این سیاره مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه قمر تیتان در سیاره کیوان (زحل) به مانند زمین دارای جو است، اضافه کرد: بر روی سطح این قمر رودهایی از متان مایع وجود دارد که نشان دهنده بارش متانی است و در چنین شرایطی احتمال وجود گونههایی از حیات بر روی این قمر سیاره کیوان وجود دارد.
این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه در لایههای جوی زحل که پایین روی فشار به حدی زیاد میشود که هر گونه سفینهای از بین می رود، افزود: این فشار به دلیل التهاب بیش از حد جو و همچنین بادها و تودههای گازی با سرعت فراوان است، بنابراین هیچ مکانی برای فرود آمدن در سطح این سیاره وجود ندارد.